Du är precis där du ska vara!
Riche är ett klassiskt brasserie och en pulserande mötesplats på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Sedan 1893 har Riche matsal och barer varit en oas och en tillflyktsort där du kan förvänta dig det lilla extra. Här möts det traditionella och det moderna i en miljö influerad av konst, mode och musik, precis som klassisk svensk husmanskost möter franskt brasserie på menyn.
Mat och råvaror
Riche är ett brasserie med svenska influenser, där köket är känt för sitt hantverk och sitt arv från Tore Wretman. All mat lagas från grunden och menyn följer årstiderna, med en blandning av klassiker och samtida skapelser som kittlar dina sinnen.
Det finns många anledningar att komma till Riche, men en av de viktigaste är maten. Maten på Riche har satt standarden för vad Sverige förväntar sig av ett brasserie, och den mat som serveras idag är den bästa någonsin. Aldrig tidigare har arbetet med närproducerade råvaror varit bättre. Grönsaker köps in från odlare med nära relationer, och en mängd fina grönsaker odlas på Ulriksdals Värdshus. Egen fisk fångas med båten SM4 Tarona och rensas i eget fiskrenseri. En dedikerad styckmästare i köket tar vara på alla delar av djuret.
Historia
Riche slog upp dörrarna och välkomnade världen in år 1893 med Café Riche i Paris som inspiration. Sedan dess har Riche varit ett tidlöst socialt nav i centrala Stockholm. Men resan genom decennierna har inte varit helt smärtfri och mot slutet av andra världskriget behövde Riche hjälp. Familjen Wallenberg, Bonniers och Sachs gick tillsammans ihop med Tore Wretman och tog över restaurangen. Riche fick nytt liv och blev snabbt ett populärt stammishak för stjärnor som Ingmar Bergman, Sara Leander och Greta Garbo. Under den här tiden fick svensk gastronomi, mycket tack vare Tore Wretman, en helt nyfunnen status och bland mycket annat föddes exempelvis Toast Skagen i Riches kök.
Upptäck Riche
-
Om matsalen
På Riche är matsalen livlig från tidig lunch till sen kväll. När verksamheten är i full gång, fylls lokalen av en ström av gäster som njuter av kombinationen av en avslappnad atmosfär och högkvalitativ service och mat. Under våren, när vädret tillåter, kan gäster sitta på uteserveringen längs Birger Jarlsgatan och uppleva en fransk sittning. Direkt innanför entrén finns karusellen, där man kan avnjuta en utsökt middag medan man ser Stockholm pulsera utanför fönstret.
-
Stora baren
Det första man lägger märke till i stora baren är det röda underredet, mässingsdetaljerna och konsten – inspirerade av klassisk cirkusestetik, precis som entrén. Musiken spelas alltid på perfekt volym beroende på tidpunkten. Under dagen sätter musiken rytmen, och om man aktivt lyssnar hör man tydligt vilken låt som spelas. På kvällen stiger temperaturen i lokalen, där folk samlas för att träffas och uppleva nya möten. Musiken anpassas efter stämningen och mot natten blir det fest.
-
Lilla baren
Få restauranger kan erbjuda en helkväll som Riche. En kväll börjar lugnt i Stora Baren, där man äter gott i matsalen innan man enkelt rör sig genom lokalen. Man insuper den livliga stämningen, rör sig obehindrat genom folkvimlet och konstutställningarna mot Lilla Baren. Det är en av Stockholms mest mytomspunna barer, där musiken omfamnar dig, du känner pulsen, dansar, dricker gott och mår bra. Det finns ingen annan plats du hellre vill vara på. Småtimmarna i Lilla Baren är magiska.
Vi är en stor familj
Svenska Brasserier är samlingsnamnet för en grupp restauranger med några av landets mest intressanta koncept. Vår mat har sitt ursprung i svensk gastronomi och estetik, men kombineras ofta tillsammans i en annan matkultur. Vi skapar mötesplatser i stora lokaler och med generösa öppettider.
Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter inom koncernen och vi är stolta över den härliga gemenskapen som finns bland våra medarbetare. Hos oss får du bra förmåner i en seriös koncern samtidigt som det är viktigt att ha kul på jobbet ihop. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållning.