Mer än en restaurang
Sturehof är ett klassiskt brasserie i hjärtat av Stockholm som grundades redan 1887. Sturehof erbjuder högklassig mat, dryck och atmosfär till en blandad skara gäster 365 dagar om året.
Mat och råvaror
Menyn på Sturehof är skandinavisk med fransk inspiration och erbjuder ett brett utbud av färsk fisk och skaldjur, med något för alla smaker och tillfällen. Sturehof har ett eget fiskrenseri och är förstahandsmottagare av fisk, vilket innebär att de kan köpa direkt från både fiskare och auktioner för att säkerställa etiskt fiskad och färsk råvara.
Sturehof äger även fiskebåten SM4 Tarona, som fångar strömming, öring, sik, nors och abborre, vilka serveras på restaurangen och säljs i Sturehofs matmarknad. Denna kontroll över hela processen förbättrar både samvete och matupplevelse.
Utöver detta har Sturehof täta samarbeten med producenter och odlar egna grönsaker vid Ulriksdals Värdshus, med fokus på hållbarhet. Grönsakerna skördas och serveras inom några timmar för att garantera färskhet.
Historia
Sturehofs historieskrivning påbörjades 1887 då Ernst Marcus öppnade ölstugan Malta i lokalerna. 1905 ändrades namnet till Sturehof och restaurangen drevs som ett familjeföretag ända fram till 1976. Men Sturehof i dagens tappning tog sin start under tidigt 90-tal då en grupp vänner bestående av Pg Nilsson, bröderna Pelle och Björn Sturén, formgivaren Jonas Bohlin, fotografen Bruno Ehrs och författaren Peter Kihlgård sågs över borden i Stockholms nattliv och började smida planer. Vännerna ville uppdatera Sturehof uppifrån och ner, inifrån och ut – de ville modernisera Stureplans-klassikern och ta den vidare in i framtiden. Menyn skulle uppdateras, interiören likaså, konst och kultur skulle bli en central del av upplevelsen.
Upptäck Sturehof
-
Matbaren
Välkommen att slå dig ner i matbaren på Sturehof. Här kan du njuta av ett glas vin medan du ser kockarna tillaga din mat. Oavsett om det är för en AW, lunch eller middag med vänner, erbjuds du det bästa säsongen har att ge.
I matbaren serveras mindre rätter baserade på säsongens råvaror och de varor som för tillfället finns i Sturehof Matmarknad. Menyn uppdateras ofta för att alltid kunna erbjuda de färskaste och mest smakfulla alternativen.
-
Salongerna
På Sturehof går det att reservera exklusiva salonger för middagar, luncher, fester, evenemang eller sammankomster med vänner. Dedikerade servitörer ser till att gästerna har en utmärkt upplevelse.
Fasta menyer erbjuds för större sällskap, och bokningsförfrågningar kan göras för att ta del av menyalternativ. Salongerna är uppkallade efter svenska Nobelpristagare i litteratur, som Selma Lagerlöf, Harry Martinsson och Tomas Tranströmer.
Vi är en stor familj
Svenska Brasserier är samlingsnamnet för en grupp restauranger med några av landets mest intressanta koncept. Vår mat har sitt ursprung i svensk gastronomi och estetik, men kombineras ofta tillsammans i en annan matkultur. Vi skapar mötesplatser i stora lokaler och med generösa öppettider.
Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter inom koncernen och vi är stolta över den härliga gemenskapen som finns bland våra medarbetare. Hos oss får du bra förmåner i en seriös koncern samtidigt som det är viktigt att ha kul på jobbet ihop. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållning.